31 Mart 2014 Pazartesi

El açması börek




Tarifi nerden aldığımı hatırlamıyorum ama el açması, yumuşacık bir börek, nefis mi nefis bir tarif. Mutlaka denemenizi öneririm..

Malzemeleri:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt (soğuk olmasın)
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kuru maya ( ya da 10 gr.lık bir paket instant maya)
1 yemek kaşığı (tepeleme olmayan) tuz
2 yemek kaşığı şeker
Alabildiği kadar un

İçine istediğiniz iç malzemesi

Hazırlanışı:

Ilık süt, maya ve şekeri bir kasede karıştırıp 2 dk mayasının gelmesini bekliyoruz. Maya kabarınca sıvıyağ, yoğurt, tuz, mayalı karışımı bir yoğurma kabına alıp azar azar un ilave ediyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 6 bezeye ayırıyoruz. Bezelerin mayalanmasını beklemeden birinci bezeyi un yardımıyla açabildiğimiz incelikte açıyoruz. (çok fazla un kullanılmazsa daha lezzetli olacaktır.) Açtığımız bezeyi ikiye kesip iç malzemesini koyuyoruz ve yufka gibi sarıp tepsiye istediğimiz şekilde diziyoruz. Bütün bezelere aynı işlemi uyguluyoruz. Tepside yarım saat daha mayalandırıyoruz. Üzerine sıvıyağ sürüp susam serpiştirip 180 derece  önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet bal şeker olsun:)

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder