Malzemeler:
200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı kadar un
Susam (arzuya göre çörek otu)
2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı kadar un
Susam (arzuya göre çörek otu)
Yapılışı:
Öncelikle 3 su bardağı unu genişce bir kaba alıp ortasını havuz gibi açıyoruz, açtığımız çukurun içine margarini, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar (gerekirse un ekleyerek) yoğuruyoruz.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar oluşturup bunları birleştiriyoruz.
Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Yumurta aklarını bir kapta çırpıyoruz ve simitleri önce yumurta akına sonra susama batırıyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder