26 Mart 2014 Çarşamba

Kaşarlı Poğaça

                                                          Pastane Simidi Hamuruyla Kaşarlı Poğaça

Aslında bu malzemelerle çok hafif güzel bir pastane simidi elde ediliyor. Ama ben içine kaşar koyulmuş ve poğaça haline getirilmiş şeklini daha çok seviyorum. Tarifin orjinali birseninmutfagı.com'da..

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
2 yemek kaşığı şeker
Tuz (Tepeleme olmayan bir yemek kaşığı)
Aldığı kadar un

İçi ve üstü için:

Kaşar peyniri rendesi
1,5 çorba kaşığı pekmez
Yarım su bardağı su
Üzeri için susam


Hamur yoğurma kabına su,süt ve yağı koyup içine mayayı,tuzu ve şekeri ekliyoruz. Mayanın erimesini sağlayıp, azar azar un ilave ediyoruz. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz..Ağzını kapatıp 1 saat dinlendiriyoruz.1 saat sonunda mayalanan hamurdan iri bir yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz, içine kaşar peyniri rendesi koyup tekrar kapatıp oval bir şekil veriyoruz. Bir kasede pekmezi ve suyu koyup karıştırıp, poğaçaların üst kısmını önce pekmezli suya sonra susama buluyoruz..Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun:)



2 yorum: