25 Mart 2014 Salı

Çikolata kaseleri

                                                              Çikolata Kaseleri

Aslında çok basit ama görsel olarak bir o kadar ilgi çekici bir tarif. Misafirlerinizin ilgisini çok çekeceğinden eminim. Tarifi @sumeyyeomer'in instagram hesabından almıştım. Gelelim tarife;

Malzemeleri:

2 adet 80 gr'lık sade sütlü ya da bitter çikolata (tercihinize göre)
1 paket  (Dr Oetker) cremole (çilekli, vanilyalı ya da çikolatalı çeşitleri var. Bence en güzeli çileklisi:) Burdan bakabilirsiniz.
Üzerine istediğiniz bir meyve (Bence en çok nar yakışıyor.)

Yapılışı:

Çikolataları ocakta benmari usulü eriyoruz. (en önemli püf noktası içine bir damla bile su kaçırmamaya dikkat etmek gerekiyor bir de ocağın altı çok yüksek ısıda yanmamalı, çok ısınınca çikolatanın kıvamı bozulabilir.) Daha sonra soğutmadan silikon küçük kek kalıplarına birkaç kaşık döküyoruz, yavaş yavaş döndürerek her tarafına çikolatanın değmesini sağlıyoruz.ters çevirip fazlasını akıtıyoruz. Ne çok ince ne de çok kalın bir tabaka olmalı. İnce olursa kırılır, kalın olursa güzel olmaz. İşlem bittiğinde kalıpları 5 dk kadar buzlukta bekletiyoruz ve yavaş yavaş kenarlarını açtırarak kalıptan çıkartıyoruz. (Elde fazla tutulursa elin sıcaklığı ile çikolatalar eriyebilir.)

Kalıptan çıkarılan çikolata kaselerinin içine tarifine göre hazırladığımız crem oleyi paylaştırıyoruz ve istediğimiz şekilde meyvelerle süslüyoruz.

Afiyet olsun:)


2 yorum: