Tarif karatava.com yemek sitesinden..Çok hafif ve kolay bir tatlı.. Hemen hemen bütün tarifler benziyor yalnız miktarlarını doğru tutturmak gerekiyor. Buyrun tarif:)
Malzemeler:
1 paket hazır pandispanya (sade)
3 s.b süt
6 yemek kaşığı şeker (tepeleme olmayacak)
4 yemek kaşığı un (tepeleme olmayacak)
1 yumurta sarısı
200 gr labne peyniri
3 s.b süt
6 yemek kaşığı şeker (tepeleme olmayacak)
4 yemek kaşığı un (tepeleme olmayacak)
1 yumurta sarısı
200 gr labne peyniri
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
Keki ıslatmak için;
1 s.b su
1 y.k nescafe
1,5 y.k şeker
Hazırlanışı
Sütü, unu, şekeri ve yumurta sarısını bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. Devamlı karıştırıp kaynamaya başlayınca altını kısıp 2-3 dakika daha ocakta bekletiyoruz, ocaktan indirdikten sonra biraz bekleyip labne peynirini ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla 1 dk kadar çırpıyoruz.
Pandispanya kekini ıslatmak için hazırladığınız su, nescafe ve şeker karışımın yarısını kekin üzerine döküp keki ıslattıktan sonra yaptığımız muhallebinin yarısından biraz fazlasını ıslattığımız kekin üzerine yayıyoruz. Soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz. Buzdolabında yarım gün bekleyince daha güzel oluyor. Üzerinin kakaosunu servis etmeden önce bir çay süzgeci yardımıyla serpiştiriyoruz. (Geç dökülmesinin nedeni kakaonun ıslanmasını önlemek:)
Afiyet olsun:)
perfectooo...! Buna da bayıldım ağzım sulandı:)
YanıtlaSilBen eskiden sevmiyodum bu tatlıyı sanırım yaşlanıyorum:)
YanıtlaSil