Minicik ama bir o kadar lezzetli bir kurabiye. Ağzı kapalı bir kapta tazeliğini uzun süre muhafaza ediyor. Ama zaten uzun süre muhafaza etmeye kalmadan bitiyor:) Tarifi yemekzevki sitesinden almıştım ama ölçülerde damak tadımıza göre değişiklikler yaptım.
Malzemeler:
150 gr. tereyağı ya da margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 silme yemek kaşığı çörek otu
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Margarin, sıvıyağ yumurta beyazı ve çörekotu hariç diğer malzemeler yoğrulur. ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur elde etmek lazım. Hamur daha toparlanmadan çörekotu ilave edilir. (Baştan koyulursa buruk bi tat veriyor) Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder