20 Mart 2014 Perşembe

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye

                                                                 Fındıklı Tarçınlı Kurabiye


Malzemeler:

200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ince kıyılmış fındık ya da ceviz
4 kaşık pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un (azar azar eklenecek)

Üzeri için yine pudra şekeri ve tarçın

Yapılışı:

Tüm malzeme bir araya getirilip azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Minik minik yuvarlanarak önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarmayacak şekilde pişirilir (yaklaşık 10-15 dk.da pişiyor) fırından çıkınca sıcağıyla üzerine pudra şekeri ve tarçın gezdirilip pudra şekerini çekmesi sağlanır. (Tarçın çok koyulursa acı bi tat veriyor. Az az serpiştirmekte fayda var) ağzı kapaklı bir kavanozda 4-5 gün tazeliğini koruyor.


Afiyet olsun ;))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder