Malzemeler:
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ince kıyılmış fındık ya da ceviz
4 kaşık pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un (azar azar eklenecek)
Üzeri için yine pudra şekeri ve tarçın
Yapılışı:
Tüm malzeme bir araya getirilip azar azar un eklenerek
yumuşak bir hamur elde edilir. Minik minik yuvarlanarak önceden ısıtılmış
fırında 180 derecede kızarmayacak şekilde pişirilir (yaklaşık 10-15 dk.da
pişiyor) fırından çıkınca sıcağıyla üzerine pudra şekeri ve
tarçın gezdirilip pudra şekerini çekmesi sağlanır. (Tarçın çok koyulursa acı bi
tat veriyor. Az az serpiştirmekte fayda var) ağzı kapaklı bir kavanozda 4-5 gün
tazeliğini koruyor.
Afiyet olsun ;))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder