24 Haziran 2015 Çarşamba

Mücver






Malzemeler:

1 orta boy kabak
1 küçük patates
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
3-4 dal taze soğan (yoksa ince doğranmış bir orta boy kuru soğan)
50-100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı karbonat
2  yumurta
Tuz

Kızartmak için bol sıvıyağ


Kabak ve patatesler rendenir ve suları sıkılır. Derin bir kaba alınır. Diğer taraftan güzelce yıkanmış yeşillikler  küçük küçük doğranarak ilave edilir.Rendelenmiş kaşar peyniri, un, karbonat, tuz ve yumurtalar eklenir. Çok çabuk sulabildiği için karıştırdıktan sonra fazla bekletmeden kaşık kaşık alınarak bol yağda arkalı önlü kızartılır. İstenirse sarımsaklı yoğurtla servis edilerek afiyetle yenir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder