26 Ocak 2015 Pazartesi

Midye Börek


                                                                          Midye Börek

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (3 bardaktan biraz fazla)


Arasına sürmek için 100 gr tereyağ
istediğiniz iç malzemesi (kıyma çok yakışıyor)

  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölüp, üzerini örterek 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurlardan birini nişasta ve un karışımıyla açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. 
  • Üzerine erittiğimiz tereyağından sürüyoruz. Diğer üç bezeyi de bu şekilde açarak, üst üste koyuyoruz. (En üstüne de terayağı sürüyoruz.)
  • Üst üste koyduğumuz ve arasına terayağı sürdüğümüz yufkaları bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapıyoruz.
  • Ruloyu yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimlere kesiyoruz. Her dilimi merdaneyle hafifçe açıp ortasına içten koyuyoruz.
  • İki ucu üstüste gelecek şekilde ağız kısmına hafifçe bastırarak kapatıp tepsiye diziyoruz.
  • Üzerlerine tereyağı sürüyoruz.
  • 170-180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder