Midye Börek
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (3 bardaktan biraz fazla)
Arasına sürmek için 100 gr tereyağ
istediğiniz iç malzemesi (kıyma çok yakışıyor)
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölüp, üzerini örterek 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurlardan birini nişasta ve un karışımıyla açabildiğimiz kadar ince açıyoruz.
- Üzerine erittiğimiz tereyağından sürüyoruz. Diğer üç bezeyi de bu şekilde açarak, üst üste koyuyoruz. (En üstüne de terayağı sürüyoruz.)
- Üst üste koyduğumuz ve arasına terayağı sürdüğümüz yufkaları bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapıyoruz.
- Ruloyu yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimlere kesiyoruz. Her dilimi merdaneyle hafifçe açıp ortasına içten koyuyoruz.
- İki ucu üstüste gelecek şekilde ağız kısmına hafifçe bastırarak kapatıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine tereyağı sürüyoruz.
- 170-180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder