7 Mayıs 2014 Çarşamba

Islak Kek






                                                                           Islak Kek
Tarif Şükran Kaymak'a ait..

Malzemeler:
4 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Tepeleme 3 kaşık kakao
2 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
2 veya 2 buçuk su bardağı un(akışkan fakat çok sıvı olmasın çokta katı olmasın)

Sos için Malzemeler:
1 buçuk su bardağı süt (arzuya göre süt miktarını artırıp dahada ıslak yapabilirsiniz)
2 buçuk çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağının 3/2 si kadar toz şeker

Hazırlanışı: Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Diğer sıvı malzemelerde eklenip karıştırılır. En son kuru malzemelerini ilave edip yavaşca karıştırılır.Yağlanmış 35-40 cm lik bir tepsiye boşaltılır ve 160-170 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Kek fırında pişerken sosu hazırlanır. Tüm malzemeler bir kapta şeker eriyene kadar iyice çırpılır. Kek piştikten sonra bir kürdanla delikler oluşturulur ve sosu dökülür. Servis yaparken hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder