Bir çok kez yaptığım ve beni hiç yanıltmayan bir tarif. Mutlaka denemelisiniz.
Not: Azıcık zahmetli gelebilir:)
Hamuru için;
125 gr. tereyağ yada margarin
1/2 (yarım) su bardağı süt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket instant maya (10 gr.lık paketlerden)
1 yumurta
3 su bardağı kadar robotta çekilmiş kakaolu kek
1 çay bardağı (iri kırılmış) ceviz
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağ ve pudra şekerini mikser ile 1-2 dk. çırpıyoruz.. Süt, yumurta, tuz ve mayayı da ekleyip çok az daha çırpıp karışıma unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan ne kadar büyüklükte istiyorsak (ben küçük seviyorum cevizden biraz büyük parçalar halinde) bezeler oluşturuyoruz. İç malzeme için verilen tüm malzemeleri bir kaba koyun, çok hamur gibi olmaması için elinizle yoğurmayın, kaşık ile iyice karıştırın.Hamur bezesini oklava yardımı ile hafif üçgen olacak şekilde, mümkün olduğu kadar ince açıyoruz..Hamurun geniş tarafına, dolu dolu 1,5 yemek kaşığı kadar iç malzeme koyuyoruz ve sarıyoruz.Uç kısımları kendinize doğru çevirerek, ay şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri ve altı turuncu oluncaya kadar, yaklaşık 35-40 dk. pişiriyoruz.
Hamuru için;
125 gr. tereyağ yada margarin
1/2 (yarım) su bardağı süt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket instant maya (10 gr.lık paketlerden)
1 yumurta
1 tutam tuz
İç malzemesi için;
İç malzemesi için;
3 su bardağı kadar robotta çekilmiş kakaolu kek
1 çay bardağı (iri kırılmış) ceviz
1 çay bardağı kadar kuru üzüm
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 tatlı kaşığı (tepeleme) tarçın
Yapılışı:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 tatlı kaşığı (tepeleme) tarçın
Yapılışı:
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağ ve pudra şekerini mikser ile 1-2 dk. çırpıyoruz.. Süt, yumurta, tuz ve mayayı da ekleyip çok az daha çırpıp karışıma unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan ne kadar büyüklükte istiyorsak (ben küçük seviyorum cevizden biraz büyük parçalar halinde) bezeler oluşturuyoruz. İç malzeme için verilen tüm malzemeleri bir kaba koyun, çok hamur gibi olmaması için elinizle yoğurmayın, kaşık ile iyice karıştırın.Hamur bezesini oklava yardımı ile hafif üçgen olacak şekilde, mümkün olduğu kadar ince açıyoruz..Hamurun geniş tarafına, dolu dolu 1,5 yemek kaşığı kadar iç malzeme koyuyoruz ve sarıyoruz.Uç kısımları kendinize doğru çevirerek, ay şekli veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri ve altı turuncu oluncaya kadar, yaklaşık 35-40 dk. pişiriyoruz.
Afiyet olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder