28 Ekim 2014 Salı

Muzlu Rulo Pasta

                                                                  Muzlu Rulo Pasta

Sıklıkla yaptığım ve çok sevilen bir tarif..

Malzemeler:

4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema malzemeleri:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 muzHindistan cevizi

Keki için:

2 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpıyoruz. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını ve 2 yemek kaşığı şekeri köpükler oluşana kadar çırpıyoruz.Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave ediyoruz ve unu, kabatma tozunu ve vanilyayı da azar azar ekleyerek yavaşça çırpıyoruz.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayıyoruz. Karışımı tepsiye bir spatula yardımı ile yaydırıyoruz. Önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Kek çok kısa sürede pişeceği için dikkatli olmak gerekiyor. Üstü fazla kızarmamalı) Kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapıyoruz ve sardığımız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendiriyoruz.

 Kreması için:

2 yemek kaşığı unu, 2 yemek kaşığı nişastayı ve 4 yemek kaşığı toz şekeri, 1 yumurtayı  ve sütü mikserle çırpıyoruz. Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave ediyoruz.Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayıyoruz. Ilınınca 1 paket krem şantiyi toz haliyle kremaya karıştırıyoruz ve mikserle iyice çırpıyoruz.
Ilınınca ruloyu açıyoruz ve üzerine bolca kremadan sürüyoruz. Kekin ortasına 2 muzu uzunlamasına koyuyoruz ve keki iki defada rulo haline getiriyoruz. Artan kremayı üzerine yayıyoruz ve hindistan cevizi veya istediğimiz malzemeyle süslüyoruz. Buzdolabında dinlenen pastayı afiyetle yiyoruz:)

 
Not: Dilerseniz muzlu-çilekli de yapabilirsiniz :)

1 yorum: