Muzlu Rulo Pasta
Sıklıkla yaptığım ve çok sevilen bir tarif..
Malzemeler:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema malzemeleri:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 muzHindistan cevizi
Keki için:
2 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle
çırpıyoruz. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını ve 2 yemek kaşığı şekeri köpükler oluşana kadar
çırpıyoruz.Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş
ilave ediyoruz ve unu, kabatma tozunu ve vanilyayı da azar azar ekleyerek yavaşça çırpıyoruz.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayıyoruz. Karışımı tepsiye bir spatula yardımı ile yaydırıyoruz. Önceden ısıtılmış 170C fırında kekin
üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Kek çok kısa sürede pişeceği için dikkatli olmak gerekiyor. Üstü fazla kızarmamalı) Kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı
kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapıyoruz ve sardığımız yağlı kağıdın
üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendiriyoruz.
Kreması için:
2 yemek kaşığı unu, 2 yemek kaşığı nişastayı ve 4 yemek kaşığı toz şekeri, 1 yumurtayı ve sütü mikserle çırpıyoruz. Devamlı karıştırarak kaynayana kadar
pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave ediyoruz.Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını
sağlayıyoruz. Ilınınca 1 paket krem şantiyi toz haliyle kremaya karıştırıyoruz ve mikserle iyice çırpıyoruz.
Ilınınca ruloyu açıyoruz ve üzerine bolca kremadan sürüyoruz. Kekin ortasına 2
muzu uzunlamasına koyuyoruz ve keki iki defada rulo haline getiriyoruz. Artan kremayı üzerine yayıyoruz ve hindistan cevizi veya istediğimiz malzemeyle süslüyoruz. Buzdolabında dinlenen pastayı afiyetle yiyoruz:)
Not: Dilerseniz muzlu-çilekli de yapabilirsiniz :)
Bayıldım, çok çok güzel ve hafif bir tadı var
YanıtlaSil