Malzemeler:
2 yumurta
400 gr labne
1 paket süt kreması
Yarım bardak şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası (yoksa 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası)
1 paket burçak bisküvi
50 gr tereyağı
Üzeri için:
Orman meyveli sos
Vişne
Yapılışı:
Öncelikle burçak bisküvi rondoda ince bir şekilde çekilir. İçine eritilmiş terayağı eklenir ve karıştırılır. Bu karışıım minik silikon kalıplara pay edilir. Bir bardak yardımıyla üstüne bastırılır ve sıkılaştırılır.
Bu arada labne ve şekeri tahta bir kaşıkla 3-4 dk kadar çırpın. (mikser kullanmayın, labne sulanır) daha sonra süt kremasını ekleyin.Nişastasını da ekledikten sonra yumurtaları teker teker ilave edin. Bu karışım üstünde 1 cm boşluk kalacak şekilde pay edilir. Bir tepsinin içine su konulur ve kalıplar bu tepsiye yerleştirilir, 170 derece fanı açık fırında 20-25 dk kadar pişirilir. 20 dakikanın sonunda kotrol etmekte fayda var ki çok kızarmasın.
Fırından çıktıktan sonra 1-2 saat oda sıcaklığında, 3-4 saat de buzdolabında dinlendirilir.
Sıra geldi işin en zevkli kısmına yanı süslemeye:) sililon kalıptan itina ile çıkarılan cheesecake'lerin üzerine sosu yapmak için ben Dr Oetker'in orman meyveli sosunu tarifine göre hazırladım içine 1 kaşık nişasta, 2 kaşık şeker ve en son olarak da dondurulmuş vişnelerini ekledim. Vişneler azıcık yumuşayana kadar 1-2 dk kaynattım. Sos ılınınca üzerlerine pay ettim..
Afiyet olsun ve mutlaka deneyin:)
Edit:
Mini cheesecake'leri bir de portakallı deneyin derim:)
Sosu için:
Yarım limon suyu
1 portakal suyu
1 mandalina suyu
1 yemek kaşığı nişasta
Damak tadınıza göre şeker (Ben 4-5 yemek kaşığı kullandım)
Tüm malzeme kaynaya kadar karıştırılır. Ilınınca cheesecake'lerin üzerine 1 yemek kaşığı kadar dökülür ve zevkinize göre süslenir:)
Denedim ve sonuç mükemmel! Pastanedekilerden daha hafif, daha güzel.Ellerine sağlık!
YanıtlaSilCanım benim ellerine sağlık ;)))
Sil