11 Ağustos 2014 Pazartesi
Pamuk Prenses Pastası
Pamuk Prenses Pastası
Enfes tadını bir kenara bırakırsak, görselliği ile bile göz doyuran pamuk prenses pastası...Tarif sevgili Şükran Kaymağa ait. (/www.sukrankaymak.com) Kışın portakallı, çikolatalı yapılabileceği gibi, yazın da farklı meyvelerle hafif bir yaz pastası..sanırım ben çok konuşabiliyorum ama yazarken sıkılıyorum:) hemen tarife geçiyorum.
Mutlaka deneyin:)
Malzemeler:
Keki için:
2 adet yumurta,
2 kahve fincanı toz şeker,
1 kahve fincanı yoğurt,
1 kahve fincanı sıvı yağ,
3 kahve fincanı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya
Kreması için:
Yarım lt süt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket toz krem şanti (orjinal tarifte krem/labne peynir kullanılıyor ama ben krem şantiyle daha çok seviyorum)
Üzeri için:
İstediğiniz meyveler
Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri beyazlaşıp köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpıyoruz. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekliyoruz ve margarin ile yağlanmış tart kalıbına dökerek 160 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz (Kek için ortası çukur özel bir tart kalıbı var. Ve iyice yağlanmazsa yapıştırabiliyor. En azından benimkisi öyle:)
Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz. Bunun için bir tencerede toz krem şanti ve vanilya hariç bütün malzemeyi mikserle iyice çırpıyoruz. Ocağa alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ekleyip bir iki kere daha karıştırıyoruz. 5 dakika kadar bekleyip, ilk sıcaklığı geçince yarım paket toz krem şantimizi de ekleyerek mikserle iyice karıştırıyoruz.Fırından çıkan tart kekini ılındıktan sonra dikkatli bir şekilde kalıptan çıkararak servis tabağına alıyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi üzerine döküyoruz.Yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra istediğimiz meyvelerle süslüyorsunuz.
Afiyet bal şeker olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder