8 Haziran 2014 Pazar

Karamel Kurabiye

                                                                    Karamel Kurabiye

Tarif yine instagramdan.. Beğeniyle takip ettiğim @kupeciceği adlı kullanıcının hesabında görür görmez yapmak istedim. Karamel tadı sevenler için vazgeçilmez bir tad olabilir..

Malzemeler:

150 gr sade Bisküvi, ben Pötibör kullandım, (1 pakette 175 gr var zaten kıvamına göre hepsini de kullanabilirsiniz.)
1 çay bardağı şeker
1 kutu krema
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz (dilerseniz çok ince yapmayabilirsiniz)

Üzeri içim arzuya göre bitter ya da sütlü çikolata

Yapılışı:

Öncelikle bir tencereye şekerimizi alıyoruz. Karamel kıvamına gelene kadar hafif hafif karıştırarak erimesini sağlıyoruz. (Çok koyu olursa acı bir tad bırakabilir) Daha sonra sıvı kremamızı yavaşça döküyoruz. Bu aşamada şeker sertleşecektir. yavaş yavaş karıştırarak süt reçeli kıvamına gelince bir kenara alıp 5 dk soğuması için bekliyoruz. Bu arada bisküvileri ve sonrasında da cevizleri rondodan geçiriyoruz. Soğuyan karamel karışıma ekliyoruz. Bir buzdolabı poşetini kenarından kesip açıyoruz. Bir tarafına bu karışımı döküyoruz. merdane yardımıyla istediğimiz incelikte açıyoruz. Ben çok ince yapmışım mesela bir dahakine daha kalın yapıcam:) Buzdolabında bir saat beklettikten sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süslüyoruz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder